HTML

Leave a light on

Friss topikok

  • Sofie Fowler: Igazán nincs mit :) Örülök, ha hasznosnak találtad és segíthettem neked mindkét témában! Előr... (2014.03.23. 22:02) Ásó, kapa, nagyharang, miegymás 2 – Az ajándék
  • zsuszolnok: most jutottam el az olvasásig :) máris okosabbnak érzem magam, pláne tekintve, hogy 1 hónap különb... (2014.03.23. 17:13) Ásó, kapa, nagyharang, miegymás!
  • zsuszolnok: király vagy, köszi :)))) (2014.03.21. 20:53) Hali!
  • Sofie Fowler: Köszi szépen :) A szülővárosomban (ami szintén csak a teszkója miatt számít városnak) sincsen... (2014.03.10. 22:56) Hetem képekben!
  • Sofie Fowler: Hali! :) Próbáljátok ki bátran a kávét mézzel, arra figyeljetek oda, hogy mézből kicsit keves... (2014.02.25. 15:06) Change...

2014.03.22. 20:47 Madarasz Zsofi

Ásó, kapa, nagyharang, miegymás 2 – Az ajándék

Sziasztok!

Ebben a bejegyzésben szeretném folytatni a pár nappal ezelõtt született poszt témáját, az esküvõt, ezen belül is a nászajándék kérdését boncolgatnám.

Elõször is tuti jó választ nem adhatok, mert én még soha nem vettem nászajándékot senkinek. Szerintem ilyenkor igyekezzünk az ifjú pár fejével gondolkodni. Azt hiszem, Amerikában van egy olyan –eléggé okos- szokás, hogy a pár kiad egy listát azokról a dolgokról, amikre szükségük van, hogy a násznép onnan válogasson. Kis hazánkban viszont ez nem tradíció. A pénzösszeg a borítékban viszont igen. Nem túl kreatív megoldás ugyan, de legalább nem kapnak egy századik étkészletet.

Az ajándékokat 2 csoportba lehet sorolni: A személyes és a praktikus (ezek a halmazok azért sokszor metszik egymást!). Az ajándék típusát nyilván az alapján választhatjuk, hogy mennyire ismerjük magát az ifjú párt, illetve mennyire vagyunk bevállalósak.

Személyes jellegû ajándékokat olyanoknak tudunk adni, akiket nagyon-nagyon jól ismerünk és közel áll hozzánk, pl. egy közeli családtag, vagy régi jó barát. Ide szerintem jó példa az „unokanõvéremék” esete. Õk a legjobb barátaiktól egy hatalmas tablót kaptak, ami egy olyan családfát ábrázolt, amin õk voltak a szülõk, a barátaik pedig a gyerekek és felmenõk, nagyon jópofa volt. Persze tudom, hogy egy ilyet idõ és sok pénz elkészíteni, de szerintem megéri. Ehhez hasonló lehet például barátok vagy család esetében a sok pici képbõl alkotott kollázs/montázs.

A kép témájánál maradva eszembe jutott az is, hogy egy nagyon szép képkeret is jó ajándék lehet, ha nem egy szimpla keretet választunk. Nagyon sok különleges, különféle témájú –pl. esküvõi – létezik már, ami szerintem mindenkinek bejön, bármennyire is álltok közel egymáshoz. Ki ne szeretné valami vidám és/vagy különleges keretben látni az esküvõi képeit?

Anyukám súgta a következõ remek ötletet: Meglephetjük a párt egy vásárlási utalvánnyal a kedvenc üzletükbe (vagy pl. ha épp költöznek/most költöznek/felújítanak, akkor egy utalvány valamelyik lakberendezõ üzletbe, bútorboltba stb), vagy olyan kuponokkal, amelyeket különféle utazásokra, wellness-re válthatnak be.

Ezek az „eredetibb ötletek”, ezen kívül itt vannak még a tradicionális esküvõi ajándékok: étkészletek, pohárkészletek, tányérok, porcelán teás készlet (nekem mondjuk ez az álmom), konyhai robotgépek –nagyon menõ a botmixer és a pároló, de a párnás kávéfõzõt nem ajánlom, mert a belevaló kávépárna kissé drágább, mint õrölt kávét venni). Nem maradhatnak ki a sorból a különféle dísztárgyak, vázák, mécsesek és cserepek sem. Viszont egy szép, nagy tükör, mondjuk elegáns,faragott szegélyjel is nagyon süti, de ez is ízlés kérdése.

Remélem tetszett ez a poszt, köszönöm mindenkinek, aki itt járt és olvasott, külön köszönet @zsuszolnok-nak a témáért! Legyetek jók!

xxxx

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://sofiefowler.blog.hu/api/trackback/id/tr25914456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuszolnok 2014.03.23. 17:17:25

Újabb tipp a nászajándékhoz, amiben eddig nem voltam teljesen biztos, szóval megint csak KÖSZI :)

Sofie Fowler 2014.03.23. 22:02:48

Igazán nincs mit :) Örülök, ha hasznosnak találtad és segíthettem neked mindkét témában! Előre is jó szórakozást kívánok Neked! :)
süti beállítások módosítása